lørdag 13. juli 2013

Om forelding

Dette er et vanskelig tema. Mange sitter inne med sin overgrepshistorie uten å gjøre noe med den fordi de tror det ikke er noe poeng i anmelde en foreldet sak. Jeg er av en annen oppfatning. Mye vet vi ikke om dette med forelding og likeså er det garantert at DU som menneske vil føle deg bedre etter å ha anmeldt selv en foreldet sak og satt i gang et system for å vise at du ikke aksepterer uretten som er deg gjort. Man kommer styrket ut av slikt!
Sitat fra lenken over:
«Seksuelle overgrep mot barn under 16 år vil være dekket gjennom henvisningene til straffeloven 2005 §§ 299 og 302. For seksuelle overgrep mot barn mellom 16 og 18 år som er dekket av konvensjonen artikkel 18 (særlig § 291 om voldtekt, § 295 om misbruk av overmaktsforhold og lignende og incest-bestemmelsene) er det etter departementets syn ikke nødvendig med noen særregulering av fristens utgangspunkt siden fristen uansett vil være lang nok til å dekke behovet. For de fleste av disse bestemmelsene er foreldelsesfristen 10 år.»
Videre gjelder følgende regler for seksuallovbrudd:
«Fristen for foreldelse er:
2 år når den høyeste lovbestemte straff er bøter eller fengsel inntil 1 år,
5 år når den høyeste lovbestemte straff er fengsel inntil 4 år,
10 år når den høyeste lovbestemte straff er fengsel inntil 10 år,
15 år når tidsbestemt straff inntil 15 år kan idømmes,
25 år når fengsel inntil 21 år kan idømmes.»
Har noen i samme handling overtrådt flere straffebud som det gjelder forskjellige foreldelsesfrister for, skal den lengste foreldelsesfristen gjelde for alle overtredelsene.
«………Fristen begynner imidlertid ikke å løpe før fornærmede er fylt 18 år»
Altså….om du var 7 da overgrepet skjedde eller da overgrepene opphørte, begynner ikke foreldelsestid å telle før du er 18!
Jeg anbefaler deg å lese HELE den lenken over her! Mye viktig informasjon som du bør vite!
Spør meg i kommentarfeltet om du lurer på noe så skal jeg prøve å hjelpe

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar